Imune alga hatások » Milyen problémákra jó az Imune alga?

A WellStar Imune mikroalga alapú étrend-kiegészítő a 4 legértékesebb mikroalgát tartalmazza a ’Spirulina Platensis’, a ’Chlorella Vulgaris’, a ’Haematococcus Pluvialis’, valamint a ’Lithothamnium Calcerum’ formájában.

Az Imune kapszulák komplex termékek, fogyasztásuk az egészség általános megőrzésében természetes segítség lehet.

Méregtelenítő és tisztító hatás

Az Imune mikroalga készítmény segíti a sejtekben felhalmozódott káros anyagok eltávolítását.

Az alga komplex méregtelenítő tulajdonságát az önmagában is kiváló, természetes méregtelenítő hatású Chlorella alga adja. A Chlorella sejtszinten hat, megköti majd kivezeti a toxinokat (a szervezet raktáraiból, pl. a zsírszövetből is), így tehermentesíti szervezetünket.

A méregtelenítés következményként:

  • Javulhat az immunrendszer működése,
  • közérzetünk és hangulatunk kiegyensúlyozottabbá válhat,
  • valamint az optimális testsúly is könnyebben elérhető lesz.

Cukorbetegség és Imune alga

A japán kultúrában a Spirulina mikroalga fogyasztását javasolják a cukorbetegség megelőzésére is. Megfigyelték, hogy mint lassan felszívódó fehérjetápanyag, segíthet szinten tartani a vércukor szintjét, illetve nem emeli meg az inzulin szintet.

Kutatók szerint a Spirulina és a Chlorella jótékonyan befolyásolhatja az inzulinérzékenységet.

A mikroalgákról elmondható, hogy jótékony hatásaikat a cukorbetegek is élvezhetik, hiszen könnyen emészthető és gyorsan felszívódó formában tartalmaznak szénhidrátokat, és némi cukrot.

Jobb közérzet és energia

A tápláló mikroalgákkal folyamatosan biztosíthatjuk olyan alapvető tápanyagok pótlását, melyek az agyműködést, az izomműködést, vagy az immunműködést támogatják, és úgy egészében az általánosan jobb egészség megőrzését segítik.

Jobb egészség mellett mindenképpen javulhat a közérzetünk, a hangulatunk, valamint energikusabbnak is érezhetjük magunkat.

Antioxidáns hatás

Az Imune alga kapszulák tartalmaznak antioxidáns hatású összetevőket (pl. C-vitamin, vagy a Chlorella algára jellemző klorofill), azonban ami antioxidáns védelem szempontjából igazán jelentőssé teszi az az asztaxantin.

Az asztaxantin az egyik, ha nem a legerősebb természetes antioxidáns!

Imune algát fogyasztva gondoskodhatunk az antioxidánsok pótlásáról, így támogatva a szervezet antioxidáns védelmét a szabad gyökökkel szemben.

Testsúly csökkentése

A mikroalgák a következőképpen befolyásolhatják a testsúly csökkentését.

  • A mikroalgákban is megtalálható tápanyagok, mint például a kalcium vagy az enzimek segítik az emésztés megfelelő működését, mely a testsúlycsökkentéshez alapvető kritérium.
  • Az algák méregtelenítő hatása magáról az emésztőrendszerről is levesz bizonyos terheket.
  • Tapasztalatok szerint a mikroalgák fogyasztása az éhségérzetet is csökkentheti – Mindez újabb segítség fogyókúrázóknak.

Mint természetes és növényi tápanyagforrás, az Imune algák fogyasztása diéták és fogyókúrák alatt, azok megtámogatásához is ajánlott!

Immunrendszer erősítése

»» Az egészség szempontjából alapvető tápanyagokat juttathatunk szervezetünkbe mikroalgákkal ⇒ Ásványi anyagok, vitaminok, enzimek, antioxidánsok (stb.) egész sora raktározódik a parányi algákban!

»» Az Imune algák természetes módon segítik az immunrendszer megfelelő működését, ezáltal a baktériumok és vírusokkal szembeni védekezést.

»» Az Imune alga hármas hatásfázisával (sejttisztítás, sejttáplálás, sejtvédelem) támogatja a szervezet egészséges működését. Tudjon meg többet az Imune alga hármas hatásfázisáról >>>

Az immunműködést taglalva, érdemes megemlíteni, hogy az elsavasodó környezet különböző betegségeknek „ágyaz meg”… A lúgosító hatású algákkal tehetünk az elsavasodás ellen, fenntartva a szervezet megfelelő, enyhén lúgos egyensúlyát.

Szív- és érrendszer védelme

Az Imune alga asztaxantinja antioxidáns védelmet nyújt a szívnek,  a vérereknek, ezen kívül kedvező hatással lehet az erek rugalmasságára, és a magas vérnyomásra is.

A mikroalgák külön-külön is jellemezhetőek jótékony hatásokkal a szív- és érrendszer szempontjából:

  • A Chlorella tisztító hatásai például a vérben is érvényesülnek,
  • a Spirulina tápanyagai között ott találni az erek rugalmasságát támogató K2-vitamint,
  • a Lithothamnium tartalmazza szerves formában azt a kalciumot, amely a véralvadásban is alapvető,
  • a Haematococcus alga pedig önmagában kiváló természetes forrása az asztaxantinnak!

Allergia ellenes hatás

A mikroalga alapú készítmények allergia ellenes hatása kapcsán megfigyelték, hogy az algák támogatják az allergiás reakciókért gyakran felelős hisztamin lebomlását.

Továbbá, immunerősítő szerepüknél fogva, segítik hogy a védekező rendszer megfelelő immunválaszt adhasson az allergiás reakcióra.

Az antioxidánsoknak is szerepük lehet az allergiás folyamatok elfojtásában, ugyanis nem ritka, hogy a szabad gyökök okozta károsodások vezethetnek ilyen jellegű reakciókhoz.